Planul Teritorial pentru o Tranziţie Justă în judeţul Mureş – ÎN CONSULTARE PUBLICĂ

 

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a lansat în data de 16 iunie 2022 în consultare publică PROGRAMUL OPERAȚIONAL TRANZIȚIA JUSTĂ (POTJ), care a fost elaborat pentru a răspunde nevoilor de investiții definite la nivelul planurilor teritoriale pentru o tranziție justă (PTTJ), elaborate pentru județele Gorj, Hunedoara, Dolj, Galați, Prahova și Mureș, teritorii indentificate în anexa D a Raportului de țară aferent anului 2020 pentru a fi sprijinite din Fondul pentru o Tranziție Justă în perioada 2021 – 2027.

Programul Operațional Tranziția Justă poate fi consultat aici — https://bit.ly/3zKBQ55.

PLANUL TERITORIAL PENTRU TRANZIȚIE JUSTĂ – JUDEȚUL MUREȘ (PTTJ MUREȘ), inclusiv anexe (arhivă .zip, aprox. 7 MB) reprezintă anexă la POTJ și a fost elaborat de Consiliul Județean Mureș, coordonatorul Grupului de lucru județean pentru elaborarea Planului Teritorial pentru o Tranziție Justă în județul Mureș, în colaborare cu MIPE, în calitate de  autoritate de management a Programului Operațional Tranziție Justă și coordonatorul procesului de elaborare a planurilor teritoriale pentru tranziție justă la nivel național.

 

Propuneri și recomandări pe marginea documentelor publicate în consultare pot fi trimise la adresa de e-mail: potj@mfe.gov.ro, până la 28 iunie 2022, ora 15.00.

Pentru informații suplimentare, vă stăm la dispoziție la următorul telefon: 0265-263211, int.1301, e-mail: togan.codruta@cjmures.ro și magyarossy.andrea@cjmures.ro.

——————————————————-

Cu o alocare totală de 2,53 miliarde de euro, din care 2,13 miliarde euro fonduri europene, POTJ vine să sprijine dezvoltarea sustenabilă a antreprenoriatului, pentru a se crea noi locuri de muncă durabile și cu un nivel atractiv de salarizare, în județele cele mai afectate de implementarea măsurilor prin care România își va îndeplini angajamentul de tranziție la neutralitatea climatică. Mai multe informații:

https://mfe.gov.ro/mipe-pune-in-consultare-publica-po-tranzitie-justa-programul-vine-sa-sprijine-mediul-de-afaceri-si-sa-creeze-locuri-de-munca-durabile-cu-salarii-atractive/

Informațiile au fost postate de:
Adrian Gorea - 21.06.2022